Στράτος Παπάνης

Με μια ανθρωποθυσία το μήνα, για να διατηρείται σε σταθερή νάρκη η κοντόφθαλμη νοημοσύνη της καθημερινότητας, και με πρόσχημα κάθε ποινική ή μη παρεκτροπή, απενοχοποιείται και εκπλήσσεται ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και πετά την πρώτη πέτρα στο λιθοβολισμό!

Επιτέλους, βρέθηκε ο αναμάρτητος, που αγανακτεί με τη δωδεκάχρονη, αλλά παρακολουθεί με μανία τα live των ανηλίκων κοριτσιών κάθε βράδυ στο tik tok, που φρίττει με την παιδοκτόνο, αλλά ευνουχίζει αλύπητα την παιδικότητα, που υπερασπίζεται μανιωδώς δικαιώματα, αρκεί να μην περιορίζουν τα κεκτημένα του, που επαναστατεί στο Twitter εναντίον των αρχόντων, που ο ίδιος επέλεξε να τον εκπροσωπούν και επιζητά αξιοκρατία, γνωρίζοντας πως αν θεσμοθετηθεί, δεν θα διοριστεί ποτέ κανένας.

Επιτέλους αναδύθηκε ο συμπλεγματικός συνάνθρωπος, που υποκλίνεται σε έναν εξορκιστικό, αναπόδεικτο και δογματικό δημόσιο λόγο, που επικοινωνεί με κραυγές και εξεγείρεται όχι γιατί διαθέτει ηθική, (αυτή ως παράφορη και ακατέργαστη έννοια συσχετίζεται με το iq), αλλά γιατί οι ιερείς, οι ηθοποιοί και οι διάσημοι, όταν εξοκέλλουν, θυμίζουν αφόρητα αρχαϊκά τραύματα και φθόνους της σχολικής ηλικίας.

Βρέθηκε ο περιούσιος, αδρανής τιμητής, που καταδικάζει, φιλοσοφεί, κρίνει, συμμετέχει στα λιντσαρίσματα και στην ιερή εξέταση, για να χαλαρώσει, να εξαγοράσει συναισθήματα και να ηρεμήσει, μια που η ιεροτελεστία της δημόσιας σφαγής έχει άλλον σήμερα στο μενού της.

Κι όσοι επικαλούνται το δημοκρατικό δικαίωμα της πληροφόρησης, δεν αργούν να το μολέψουν με τις ιαχές του όχλου, πριν τον αποκεφαλισμό.

Δυστυχώς, αυτό που θρέφει την ανομία είναι η αθέατη πλευρά του εαυτού και η ηλιθιότητα, που όλοι την αποδέχονται ως ευφυία!!