Στις χώρες, όπου η δικαιοσύνη, οι νόμοι και η εφαρμογή τους είναι έννοιες σε διάσταση ή που επαφίενται στον πατριωτισμό των λειτουργών τους, τα πρόσωπα που φυλακίζονται μετά από δημόσια κατακραυγή και δίκες του Διαδικτύου θα έπρεπε να θεωρούνται σύμβολα.

Επειδή στερούνται την ελευθερία τους αυτά, καλύπτοντας τη συνενοχή και την αναλγησία μας. Όσο μεγαλύτερη η μήνις εναντίον τους, τόσο εντονότερη η υποκρισία. Όσο πολυτερέστερα τα ιμάτια που διαρρηγνύονται, τόσο ο φαρισαϊσμός της κοινωνίας ακράτητος ξεχειλίζει.

Επειδή την ώρα που κοπτόμαστε για τη διαφύλαξη της γενετήσιας ελευθερίας, παράλληλα ψάχνουμε να απολαύσουμε το ροζ βίντεο της γυναίκας που διασύρθηκε.

Επειδή ακούμε για το βιασμό και λαχταρούμε να μας αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες τις γαργαλιστικές, που θα προκαλέσουν οργασμούς και στύσεις και διέγερση και εξάψεις.

Επειδή δίνουμε άσυλο σε ανθρώπους, που καθημερινά κάνουν κατάχρηση εξουσίας, γιατί ακριβώς κανείς μας δεν μεγάλωσε δημοκρατικά ή γιατί λανθασμένα ταυτίζουμε τη δημοκρατία με την άσχετη άποψη οποιασδήποτε ανειδίκευτης ή περιστασιακής ή καιροσκοπικής πλειοψηφίας.

Επειδή ψάχνουμε όρους πολιτικά ορθούς για να περιγράψουμε τα εκτρώματα των συμπεριφορών μας.

Επειδή απονέμουμε τα χρίσματα της αυθεντίας σε ψυχικά άρρωστους και διεστραμμένους, που πολλές φορές διδάσκουν και τα παιδιά μας.

Επειδή ακούμε τα κηρύγματα ηθικής από ανθρώπους, που θα συνεργαστούν με τους τυράννους.

Επειδή οι καλοί αδιαφορούν, επειδή οι καλοί με τη σιωπή του συμπράττουν.

Επειδή, οι θεσμοί δεν προστατεύουν και το δίκαιο δεν είναι εμπεδωμένο βίωμα μέσω της παιδείας.

Γιατί και το φαινομενικά αθώο, όπως να εργάζεται κάποιος στο νοσοκομείο, στο δικαστήριο, στην εφορία, στο πανεπιστήμιο και ο συγγενής, ο σύντροφος, ο φίλος του στην εφημερίδα, στην τράπεζα, στο δήμο, στο υπουργείο, δημιουργεί το σκηνικό για διαπλοκή, ειδικά στα μικρά μέρη, που ανθούν οι ριζωμένες, χαριτωμένες και γραφικές χούντες.

Γιατί το να υπάρχουν άρθρα σε εφημερίδες και εκπομπές υπογεγραμμένα με ψεύτικα ονόματα ή το να δημοσιεύονται ρεπορτάζ του καναπέ και της τουαλέτας είναι ένδειξη σήψης βαθιάς και φασισμού σε πλήρη δόξα

Γιατί το να ασκείται πολιτική από το twitter είναι ο ύμνος της παρακμής και της φθίσης.

Γιατί χιλιάδες είναι τα γιατί, που όλοι τα γνωρίζουν και συναινούν, δήθεν εξεγερμένοι.

Ψάξτε λοιπόν εσείς οι ηθικοί το σύνδεσμο στα πορνογραφικά σάιτ, για να αγανακτήσετε περιπαθείς και αναψοκοκκινισμένοι με τη διαπόμπευση της μικρής και αφήστε τους ρομαντικούς ανήθικους να κινήσουν τη γη και να προχωρήσουν τον κόσμο

Στράτος Παπάνης