Πολυχώρος της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Κοινωνικής Έρευνας.

Αγία Παρασκευή Αττικής και σε όλη την Ελλάδα

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

Επιμόρφωση και Κατάρτιση

Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική

Α. Εκπαιδευτικές δράσεις

1. ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ: Συμβουλευτική διδασκαλία και παρέμβαση

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ

Ελάτε να μιλήσετε για όσα σας απασχολούν και εμείς θα σας διδάξουμε πώς να τα ερμηνεύσετε, ώστε να αποδεχθείτε ή να τροποποιήσετε τη συμπεριφορά σας. Παράλληλα, θα αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους το πρόβλημα μπορεί να εστιάζεται στη νοσηρότητα του περιβάλλοντος και όχι στον εαυτό σας.

Photo by Yan Krukov on Pexels.com

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Συμβουλευτικό Σεμινάριο Ενίσχυσης της Αυτοεκτίμησης

Παραδείσου 5, Αγία Παρακευή Αττικής,

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Σας παρουσιάζουμε μια νέα μέθοδο προσέγγισης και λύσης των ζητημάτων, που σας απασχολούν: Η Συμβουλευτική Διδασκαλία συνδυάζει τη διαλεκτική στρατηγική, όπως αυτή προέκυψε από την Αρχαία Ελλάδα και μετεξελίχθηκε σε εργαλείο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και προπονητικής με την παρουσίαση των γνωστικών παραμέτρων ενός προβλήματος, των συναισθηματικών διαστάσεων και των πραξιακών δυνατοτήτων. Αφού τεθούν τα κριτήρια, γίνουν οι διασαφήσεις των ορισμών, παρουσιαστούν οι θεωρητικές προσεγγίσεις και οι αναλύσεις περιπτώσεων, προχωρούμε πλέον με την επιστημονική βεβαιότητα και απόδειξη στην ανάλυση των προσωπικών βιωμάτων, στη συζήτηση, στην παρουσίαση σεναρίων, στη διερεύνηση διεξόδων, στην εύρεση προτύπων και στην καταγραφή παραδειγματικών περιστατικών.

Το πρώτο θέμα, που θα μας απασχολήσει τον Οκτώβριο, σε δυο τρίωρες ομαδικές ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδρίες στην Αγία Παρασκευή Αττικής (Παραδείσου 5, β´ όροφος) στις 15/10 και 29/10 (18:00-21.00) Ή Σε δύο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ συναντήσεις μέσω zoom, Teams, Skype ή Messenger για όλη την Ελλάδα 1 Οκτωβρίου και 15/10/2022 από 18.00 έως 21.00

ΣΤΟΧΟΣ

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΚΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Η Αυτοεκτίμηση και οι μεταβλητές της, όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η συντροφικότητα, η οικογένεια και η μόρφωση των παιδιών, το διαζύγιο, η μοναξιά, η επαγγελματική απόδοση ή η ακαδημαϊκή αποτελεσματικότητα κλπ.

Οι διά ζώσης ομάδες αποτελούνται από 3 έως 10 άτομα, ενώ οι διαδικτυακές από 5 έως 15 άτομα

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το Νοέμβριο

Διά Ζώσης: 19 και 26 Νοεμβρίου

Διαδικτυακά: 5 και 12 Νοεμβρίου

Υπεύθυνος συμβουλευτικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας: Δρ. Ευστράτιος Παπάνης

ΠΡΟΣΟΧΗ Μπορείτε να επιλέξετε ένα μόνο πρόγραμμα είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά.

ΕΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΔΩ (ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος)

https://bit.ly/3aPk7zp

2. εκπαιδευτικα προγραμματα

person holding person holding kobo e reader
Photo by Perfecto Capucine on Pexels.com

Έναρξη μαθημάτων το Σεπτέμβριο

Θερινή Προσφορά Κατάρτισης με έκπτωση 

Τρίμηνα Προγράμματα μόνο με 80 ευρώ συνολικά ως προσφορά γνωριμίας

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Έρευνας στην Αγία Παρασκευή Αττικής (γραφτείτε στις δράσεις του σε αυτόν το σύνδεσμο https://bit.ly/3QHMHCM) παρέχονται ως προσφορά γνωριμίας τα ακόλουθα προγράμματα κατάρτισης υψηλής ζήτησης.

Εγγραφές: https://forms.gle/csfQvDEHGXmCLfwd6

upset young woman touching face in darkness
Photo by Mariana Montrazi on Pexels.com

1. Ψυχολογία για όλους

Τρίμηνο Πρόγραμμα 150 ωρών εκ των οποίων οι 20 θα γίνουν μέσω σύγχρονης τηλεδιάσκεψης και επαφής με τα εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου (Zoom ή Teams) και οι 120 μέσω προσωπικής μελέτης ψηφιακού υλικού και αυτοαξιολόγησης με τεστ πολλαπλών επιλογών.

Διάρκεια Προγράμματος 15/09/2022 έως 15/12/2022

Οι μηνιαίες ενότητες που προσφέρονται είναι:

Α. Εξελικτική Ψυχολογία – Γνωστική και Συναισθηματική ανάπτυξη κατά την εμβρυϊκή, βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία.

Β. Θετική Ψυχολογία- Ελέγξτε τα συναισθήματα σας

Γ. Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και η σημασία της στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και των σχέσεων

Εγγραφές: https://forms.gle/csfQvDEHGXmCLfwd6

man in suit jacket standing beside projector screen
Photo by mentatdgt on Pexels.com

2. Εισαγωγή στην Προπονητική Ζωής

Τρίμηνο Πρόγραμμα 150 ωρών εκ των οποίων οι 20 θα γίνουν μέσω σύγχρονης τηλεδιάσκεψης και επαφής με τα εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου (Zoom ή Teams) και οι 120 μέσω προσωπικής μελέτης ψηφιακού υλικού και αυτοαξιολόγησης με τεστ πολλαπλών επιλογών.

Διάρκεια Προγράμματος 15/09/2022 έως 15/12/2022

Οι μηνιαίες ενότητες που προσφέρονται είναι:

Α.Θεωρητική πλαίσιο του Coaching

Β. Μοντέλα Coaching

Γ. Τεχνικές συνεδρίας Coaching

Εγγραφές: https://forms.gle/csfQvDEHGXmCLfwd6

baby in green over all playing with toy animals
Photo by cottonbro on Pexels.com

3. Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες: παρέμβαση στην ανάπτυξη γραπτού λόγου, την ορθογραφία και την ανάγνωση

Έναρξη και Λήξη 1ου τμήματος: 05/10/2022- 05/01/2023

Έναρξη και Λήξη 2ου τμήματος: 05/11/2022- 05/02/2023

Εισηγήτρια: Μαρία Ε. Γιουμούκη Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου Εκπαιδευτικός, MSc- MEd

Στοιχεία Επικοινωνίας: mariayioumouki@hotmail.com – 6982213401

Τρόπος διεξαγωγής προγράμματος: Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρoνικής τάξης.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες: παρέμβαση στην ανάπτυξη γραπτού λόγου, την ορθογραφία και την ανάγνωση» αποσκοπεί στην κατάρτιση όλων των εμπλεκόμενων με την εκπαίδευση και την ψυχολογία φορέων για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών τόσο σε γνωστικό όσο και σε ψυχοπαιδαγωγικό επίπεδο. Μέσα από τη παρουσίαση των διαφοροποιημένων θεωρητικών θέσεων και της συστηματικής ερευνητικής εμπειρίας, προσεγγίζονται οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, παρουσιάζονται τα αίτια τους – από την ιατρική και την ψυχοπαιδαγωγική προοπτική του φαινομένου -, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην «κλινική» εικόνα των ατόμων μέσα από την παράθεση των γνωστικών αδυναμιών τους στους τομείς της ανάγνωσης, της γραφής, της ορθογραφίας και της αρίθμησης με την παρουσίαση και την μελέτη εξατομικευμένων και συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Εγγραφές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMclm6CVP1RF3I0uJsN8Z9LcqkA7o0QWTTXjnziVlJaVh_Gg/viewform

child with woman holding map
Photo by Pixabay on Pexels.com

4. Η Ακαδημία των μικρών

Διάρκεια: 6 μήνες, Οκτώβριος 2022- Απρίλιος 2023

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Κώστας Σταματόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Adventure Trainer

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο πολυχώρος Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Εμπειρικής Έρευνας προκηρύσσει την έναρξη του προγράμματος «Η Ακαδημία των Μικρών» διάρκειας 6 μηνών.

Η Ακαδημία των Μικρών είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συνδυάζει τις νεότερες θεωρητικές προσεγγίσεις στο χώρο της παιδοψυχολογίας, της συμβουλευτικής γονέων, της δημιουργικής σκέψης και της αυτοεκτίμησης με την μάθηση μέσω περιπέτειας στο πεδίο (και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Domotel στο Καστρί) για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, συνεργατικότητας, επιρροής, ηγετικών ικανοτήτων, επικοινωνίας και αποτελεσματικότητας.

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι τα “μαθήματα” είναι στην πραγματικότητα συζητήσεις, διαλεκτικές περιπέτειες και βιωματικές δραστηριότητες πεδίου σε εξωτερικό χώρο, που περιλαμβάνουν προσωπικές αφηγήσεις,  συμβουλευτικές προσπελάσεις και τη  μάθηση μέσω περιπέτειας, σε ένα υψηλής ποιότητας φυσικό περιβάλλον, στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Domotel στο Καστρί.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

– σε γονείς που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες δεξιότητες των παιδιών τους, να αναδείξουν τα χαρισματικά τους στοιχεία, να μελετήσουν τις νεότερες εξελίξεις στην παιδοψυχολογία και να αναπτύξουν μαζί με τα παιδιά τους,

-σε παιδιά, τα οποία μπορούν να διερευνήσουν τις δεξιότητες και τα χαρισματικά τους στοιχεία μέσω τεστ πολλαπλής και συναισθηματικής νοημοσύνης και να εμπλακούν στη μάθηση μέσω περιπέτειας στο πεδίο.

Εγγραφές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclkChEpiV1Qm77sDQ9DPk-kBlp2Ijn3zrX4Cd2xwDVKgyC8g/viewform

person coloring art with crayons
Photo by Pixabay on Pexels.com

5. Σχολείο καλλιέργειας δεξιοτήτων και ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικών επιστημών και ψυχικής υγείας

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Διάρκεια: Οκτώβριος 2022- Ιούλιος 2023 (60 ώρες σύγχρονων, δια ζώσης συναντήσεων- 20 τρίωρα, 2 κάθε μήνα)

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Μαρία Καραπαναγιώτη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το πρόγραμμα βασίζεται στη δια ζώσης εκπαίδευση, η οποία αποτελείται από 60 ώρες (20 τρίωρες συναντήσεις στο σύνολο- 2 συναντήσεις κάθε μήνα, Σάββατο 6-9.

Οι σύγχρονες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα στη Σχολή Χορού «Δρυάδες εν Πλω», Ταλιαδούρου 2.

Η Σχολή Χορού «Δρυάδες εν Πλω» διοργανώνει το Σχολείο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων και Ευαισθητοποίησης σε Θέματα Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχικής Υγείας.

Το Σχολείο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων και Ευαισθητοποίησης είναι ένα μέρος συνάντησης ανθρώπων, που τους ενδιαφέρει η Ψυχολογία, η Συμβουλευτική, η Αυτογνωσία, η Εκπαίδευση, οι Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, η Οικονομία και οι Διεθνείς Σχέσεις, το Θέατρο, η Ποίηση και η Λογοτεχνία. Ανοιχτοί χώροι, καφές, διάλογος, δραστηριότητες πεδίου, έρευνες δράσης,  βιωματική εκπαίδευση…

Το Σχολείο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων και Ευαισθητοποίησης αποτελείται από 20 θεματικές ενότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε 20 τρίωρες, δια ζώσης συναντήσεις (2 κάθε μήνα), που περιλαμβάνουν τη θεωρητική προσέγγιση ενός γνωστικού αντικειμένου και συμβουλευτική παρέμβαση – συζήτηση.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι τα “μαθήματα” είναι στην πραγματικότητα συζητήσεις και διαλεκτικές περιπέτειες, που περιλαμβάνουν προσωπικές αφηγήσεις και συμβουλευτικές προσπελάσεις. Έτσι, το μάθημα, πέρα από πηγή γνώσεων, γίνεται και βήμα διαλόγου, ευκαιρία έκφρασης και υποστήριξης.

6930434059 karapxoros@gmail.com (Μαρία Καραπαναγιώτη)

6944991632, mariayioumouki@hotmail.com (Μαρία Γιουμούκη)

6988019804, paklatzoglou.sofia@gmail.com  (Σοφία Πακλατζόγλου)

Εγγραφές:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdg2nctY1gLnxhxIG-mc3xopJHyf6XBf-lU1hpBUxtsPX0noQ/viewform

crop psychologist supporting patient during counseling indoors
Photo by SHVETS production on Pexels.com

6. Ψυχολογικές Πρώτες βοήθειες

Διάρκεια Προγράμματος 15/09/2022 έως 15/12/2022

Επικοινωνία: Σοφία Πακλατζόγλου, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Email: paklatzoglou.sofia@gmail.com και τηλ. 6988019804

Νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έναρξη τον Σεπτέμβριο

Τρίμηνο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόκτηση των κατάλληλων γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών για την παροχή αποτελεσματικών πρακτικών επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας. Στόχος του η ψυχοκοινωνική σας ενδυνάμωση και ευημερία, καθώς και η ενίσχυση της ψυχικής σας ανθεκτικότητα.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

1.Αποτελεσματική επικοινωνία και διαχείριση συγκρούσεων

2. Ήπιες δεξιότητες, κριτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων

3. Εργασιακό στρες και επαγγελματική εξουθένωση

4. Σχέδια ετοιμότητας και αντιμετώπισης εκτάκτων ψυχοκοινωνικών αναγκών

5. Ενδοοικογενειακή βία-Κακοποίηση- Παραμέληση

6. Έμφυλη βία και διακρίσεις

7. Προβλήματα ενδοσχολικής βίας- Πρόληψη

Εγγραφές: https://forms.gle/YzCuA3U81df2Xa918

5. Σχολείο καλλιέργειας δεξιοτήτων και ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικών επιστημών και ψυχικής υγείας

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διάρκεια: Οκτώβριος 2022- Ιούλιος 2023 (30 ώρες σύγχρονης εκπαίδευσης(10 τρίωρες εισηγήσεις μέσω ΖΟΟΜ στο σύνολο- 1 κάθε μήνα, Σάββατο ή Κυριακή) και 150 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας (15 ώρες κάθε μήνα)

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Μαρία Γιουμούκη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Εμπειρικής Έρευνας διοργανώνει το 10μηνο διαδικτυακό πρόγραμμα Σχολείο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων και Ευαισθητοποίησης σε Θέματα Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχικής Υγείας.

Το Σχολείο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων και Ευαισθητοποίησης αποτελείται από 20 θεματικές ενότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε 10 τρίωρες, σύγχρονες συναντήσεις- μέσω πλατφόρμας ΖΟΟΜ (1 κάθε μήνα), που περιλαμβάνουν τη θεωρητική προσέγγιση ενός γνωστικού αντικειμένου και συμβουλευτική παρέμβαση – συζήτηση, καθώς και 150 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης (15 ώρες κάθε μήνα) μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας. Συνεπώς το σύνολο ωρών του προγράμματος είναι 180 ώρες (18 ώρες κάθε μήνα: 15 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης και 3 ώρες σύγχρονης εκπαίδευσης).

6944991632, mariayioumouki@hotmail.com (Μαρία Γιουμούκη)

6988019804, paklatzoglou.sofia@gmail.com  (Σοφία Πακλατζόγλου)

Εγγραφή:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuxwOAMiQy5yMFQvP9gljeVR2zaZzNveDf8WJW1NSyoM6iDQ/viewform

Η διασφάλιση θέσης και τα προνομιακά διδακτέα των 80 ευρώ ισχύουν μόνο με την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό, που θα σας αποσταλεί.

3. ΕξατομικευμΕνα ΣυμβουλευτικΑ ΣεμινΑρια

Τα πρώτα ατομικΑ σεμινάρια κατάρτισης και συμβουλευτικής επιμόρφωσης είναι εδώ

Σε μια κρίσιμη περίοδο, που οι ανάγκες απαιτούν εξειδικευμένες λύσεις, η εκπαίδευση που τις υπερβαίνει είναι καθαρά προσωπική.

Προσαρμοσμένα στον άνθρωπο, στην “έναν-προς-έναν” διδασκαλία, στον συνδυασμό θεωρίας και εφαρμογής της στις δικές σας καθημερινές πρακτικές. Μόνο για σας, με διδάσκοντες αφοσιωμένους στην κάλυψη των προσωποποιημένων σας επιθυμιών.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα αποφασίζετε ΕΣΕΙΣ για το θέμα του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει, τη διερευνητική συζήτηση αναγκών πριν από την έναρξη, τον χρόνο διεξαγωγής του σεμιναρίου, την προαιρετική ανάλυση της προσωπικότητα σας, τη σύνδεση με την καθημερινότητα σας, τη διαλεκτική αναζήτηση της αποκλειστικής δικής σας αλήθειας με τον σύμβουλο/επιμορφωτή, την ευρύτητα και περιπλοκότητα του ψηφιακού υλικού.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΑΣ

Τι σημαίνει ο όρος εξατομικευμένα προσωπικά σεμινάρια;

Στα εξατομικευμένα σεμινάρια συμμετέχει μόνο ένα άτομο: Εσείς. Η μαθησιακή διαδικασία σχεδιάζεται με γνώμονα τις δικές σας συναισθηματικές, γνωστικές και κοινωνικές ανάγκες, σύμφωνα με τον διαθέσιμο χρόνο σας και τα κίνητρα σας για διερεύνηση. Πριν από την οριστικοποίηση του γνωστικού αντικειμένου ένας εκπαιδευμένος συνεργάτης, επικοινωνεί μαζί σας για μια συνέντευξη καταγραφής, μορφοποίησης και σχεδιασμού και σας προτείνει πιθανές θεματικές ή αναλύει τις δικές σας προτάσεις. Από κοινού καταλήγετε στο καταλληλότερο γνωστικό αντικείμενο και μαθησιακή στρατηγική, καθώς και στην οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος. Τα σεμινάρια είναι διαμορφωμένα στη δική σας προσωπικότητα ραμμένα/tailored στις επιθυμίες σας.

Τομέας γενικού ενδιαφέροντος/προβληματισμού, στον οποίο θα τεκμηριωθεί το ατομικό σεμινάριο

-Ψυχολογία (κλινική, κοινωνική, γνωστική, οργανωτική, θετική, προσωπικότητας, αναπτυξιακή-παιδιών και εφήβων, εκπαιδευτική, ειδική αγωγή )

-Συμβουλευτική

-Προπονητική Ζωής

-Διοίκηση και μάνατζμεντ

-Υπολογιστές και social media

Ενώ μπορούμε να προσφέρουμε οποιοδήποτε σεμινάριο επιθυμείτε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

(πατήστε για να διαβάσετε την περιγραφή του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει)

 1. Θα ήθελα να βελτιωθώ στον τομέα της διεκδικητικότητας, να μάθω να θέτω όρια και να λέω όχι δίχως να νιώθω φόβο ή ενοχή
 2. Θέλω να αυξήσω την αυτοεκτίμηση μου και να τροποποιήσω τις αντιλήψεις που έχω για τον εαυτό μου
 3. Θέλω να σταματήσω να σκέφτομαι αρνητικά, να μην προσωποποιώ τα πάντα και να μπορώ να δω τα θετικά στοιχεία των καταστάσεων. Φοβάμαι πως αν συνεχίσω έτσι σύντομα θα γίνω καταθλιπτικός
 4. Θέλω να μάθω να διαχειρίζομαι τις σχέσεις μου με τους άλλους και να εξισορροπώ τις επιθυμίες μου με τις κοινωνικές επιταγές
 5. Θέλω να βελτιώσω την ερωτική μου ζωή και να μάθω τις δεξιότητες συντροφικότητας
 6. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τη μοναξιά. Φοβάμαι πως στο τέλος θα καταλήξω μόνος
 7. Έχω υπερβολικό άγχος. Θέλω να φέρω ηρεμία στη ζωή μου
 8. Η σχέση μου με τα παιδιά μου γίνεται ολοένα και πιο συγκρουσιακή. Θέλω να μάθω να την πορεία της ανάπτυξης τους, για να καταλαβαίνω τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους
 9. Νιώθω πως οι άλλοι δεν με καταλαβαίνουν ή παρερμηνεύουν όσα τους λέω. Θέλω να μάθω για τις τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας
 10. Το παιδί μου έχει μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο. Όμως εγώ ξέρω ποσό ικανό είναι. Πώς να το βοηθήσω;
 11. Μου αρέσει να ακούω τους γνωστούς, συγγενείς και φίλους. Οι περισσότεροι μιλούν σε μένα για όσα τους απασχολούν. Πώς μπορώ να τους συμβουλεύω με πιο συστηματικό τρόπο
 12. Έχω εμμονές και καταναγκαστικές σκέψεις. Πώς μπορώ να απαλλαγώ από αυτές;
 13. Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από την τέχνη. Θα ήθελα να μάθω για τη θεραπευτική της αξία
 14. Θέλω να μάθω να διαχειρίζομαι το θυμό μου
 15. Μου αρέσει να γράφω. Θα ήθελα να εξασκηθώ στις τεχνικές δημιουργικής γραφής
 16. Νιώθω ότι ο χρόνος περνά και τα γεγονότα με ξεπερνούν. Πώς μπορώ να συμφιλιωθώ με την ηλικία μου;
 17. Πήρα διαζύγιο. Ποιες οι ψυχολογικές συνέπειες σε μένα και στα παιδιά μου
 18. Το παιδί μου περνά ώρες στο διαδίκτυο. Πώς μπορώ να καταλάβω αν έχει αναπτύξει εξάρτηση από αυτό και πώς θα το διδάξω να προφυλάσσεται
 19. Είμαι εκπαιδευτικός. Πώς μπορώ να διαχειριστώ την διαταρακτικότητα στην τάξη μου
 20. Είμαι άνεργος. Πρέπει άμεσα να ενισχύσω το βιογραφικό και τις διαπροσωπικές μου δεξιότητες
 21. Τι θα γίνει το παιδί μου όταν μεγαλώσει; Υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο επάγγελμα και την προσωπικότητα;
 22. Ζω σε ένα μικρό και απομονωμένο μέρος. Πώς μπορώ να αξιοποιήσω το χρόνο μου μέσα από το διαδίκτυο;
 23. Κάποιοι θεωρούν ότι είμαι νευρωσικό άτομο. Τι ακριβώς είναι η νεύρωση και πώς μπορώ να την αντιμετωπίσω;
 24. Θέλω να μάθω τι τύπο προσωπικότητας έχω και πώς αυτός θα με βοηθήσει στην κατάκτηση της ευτυχίας.
 25. Τα παιδιά και οι μαθητές με ρωτούν για θέματα σεξ και έρωτα. Υπάρχουν τεχνικές σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης;
 26. Θέλω να δω ποσό ευφυής είμαι. Ποιο τεστ ευφυΐας να κάνω και πώς μπορώ να αυξήσω τους δείκτες μου
 27. Υπάρχει πολλαπλή νοημοσύνη; Τι να κάνω για να ανακαλύψω ποια είναι η κυρίαρχη σε μένα
 28. Πως να μπαίνω στη θέση των άλλων για να βελτιώσω τη συναισθηματική μου νοημοσύνη;
 29. Πώς να διαχειρίζομαι την αρνητική κριτική και την απόρριψη δίχως κάθε φορά να καταρρέω;
 30. Δεν καταλαβαίνω πια τους ηλικιωμένους γονείς μου. Τι συμβαίνει κατά την τρίτη ηλικία;
 31. Υποψιάζομαι ότι το παιδί μου έμπλεξε με κακές παρέες. Φοβάμαι μην το παρασύρουν στα ναρκωτικά. Τι να κάνω;
 32. Θέλω να μάθω περισσότερα για τις έμφυλες ταυτότητες των εφήβων. Πώς μπορώ να υποστηρίξω τα παιδιά μου
 33. Πώς η διατροφή συνδέεται με την ψυχική ευεξία;
 34. Όλα όσα άκουσα κατά τη διάρκεια της πανδημίας με ανησύχησαν και με έκαναν υποχονδριακό. Πώς μπορώ να μην ανησυχώ;
 35. Πώς μπορώ να θέσω νέες προτεραιότητες και στόχους στη ζωή μου. Θέλω να αναπροσαρμόσω και να επανεφεύρω τον εαυτό μου
 36. Θα ήθελα να ενημερωθώ για την ενδοοικογενειακή βία (κακοποίηση γυναικών)
 37. Θα ήθελα να ενημερωθώ για την ενδοοικογενειακή βία (Παιδική κακοποίηση)
 38. Η ευτυχία είναι απόφαση ζωής
 39. Πως να αποκρυπτογραφήσω τις δεξιότητες του παιδιού μου;
 40. Πως να αντιμετωπίσω τις φοβίες του παιδιού μου
 41. Δε μου αρέσει η δουλειά μου. Είναι αργά για να αλλάξω επάγγελμα;
 42. Διάβασα αυτά που έγραψε το παιδί μου στο διαδίκτυο και δεν το αναγνώρισα. Πως διαμορφώνεται η ψηφιακή ταυτότητα;
 43. Θέλω να μάθω περισσότερα για τις τεχνικές του προπονητή ζωής
 44. Πως η οικογενειακή θεραπεία βοηθά στην επίλυση συγκρούσεων
 45. Θέλω να βελτιώσω το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων στην εργασία μου. Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τεχνικές coaching?
 46. Το παιδί μου αρνείται να πάει στο σχολείο. Τι μπορεί να συμβαίνει;
 47. Υποψιάζομαι ότι το παιδί μου είναι χαρισματικό. Πως μπορώ να αποδείξω τις δεξιότητες του;
 48. Έχω στρέψει όλη μου την προσοχή στο παιδί με τις ειδικές ανάγκες. Πως το αντιλαμβάνονται αυτό τα υπόλοιπα παιδιά μου.
 49. Έχω παιδί με προβλήματα όρασης-ακοής. Πως μπορώ να το βοηθήσω;
 50. Μεγαλώνω και δεν ξέρω το μέλλον του ανάπηρου παιδιού μου. Τι μπορώ να κάνω;

Συνδιαμορφώστε τη θεματολογία, συζητήστε την ύλη, μιλήστε με τους ειδικούς μέσω τηλεδιάσκεψης, θέστε άφοβα τους προβληματισμούς σας

Μέθοδος διδασκαλίας & Διάρκεια

Περιλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό σκέλος με ψηφιακό υλικό για μελέτη (διάρκειας μιας εβδομάδας) και μια δίωρη συμβουλευτική υποστήριξη μέσω zoom και έναν έμπειρο μέντορα μόνο για σας, πρόθυμο να συζητήσει όσα σας απασχολούν.

Το υλικό χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: πρωτότυπο, συναφές και, εφόσον υπάρχει, εποπτικό. Η συνηθέστερη μορφή του είναι σε pdf (σε επισύναψη εμαιλ ή αναρτημένο σε ιστοσελίδα) σε ppt ή σε βίντεο. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Διαδικασία προσπέλασης του υλικού και διαδικασία εισήγησης

Αφού επιλέξετε τη γνωστική ενότητα που σας ενδιαφέρει, μελετάτε για μια εβδομάδα (30 ώρες) το παρεχόμενο ψηφιακό υλικό και αναστοχάζεστε μέσω των ερωτήσεων σύνδεσης θεωρίας- καθημερινότητας. Δεν υπάρχει αξιολόγηση, παρά μόνο ευαισθητοποίηση για τα θέματα που σας προβληματίζουν. Αφού εμβαθύνετε στη θεματολογία που επιλέξατε, επακολουθεί η συμβουλευτική δίωρη επιμόρφωση με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη μας ( ψυχολόγο,σύμβουλο, coach, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο, εκπαιδευτικό, ειδικό παιδαγωγό, manager),η οποία διενεργείται μέσω Skype, messenger, Viber , what’s app, signal, telegram. Κατά τα τη διάρκεια της συζήτησης, ο ειδικός με τις κατάλληλες ερωτήσεις ( σωκρατική μέθοδος) και ανατροφοδοτήσεις επιχειρεί να σας κατευθύνει σε ένα νέο ερμηνευτικό πλαίσιο και σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι αναζήτησης του εαυτού. Τέλος, σας προτείνει επιπλέον μεθόδους επανεφεύρεσης του εαυτού.

Διάρκεια 7 ημέρες ή 21 ώρες ασύγχρονης μελέτης υλικού, 2 ώρες συνάντησης με το σύμβουλο επιμόρφωσης για επίλυση ζητημάτων, προβληματισμών, προσωπικών ανησυχιών μέσω skype, zoom ή άλλου μέσου τηλεδιάσκεψης

 • Πλούσιο πρωτότυπο υλικό και ερωτήσεις σύνδεσης της θεωρίας με τη δική σας μοναδική καθημερινότητα
 • Επιστημονική εποπτεία και βεβαίωση παρακολούθησης.
 • Θεματολογία, επιστημονική και συμβουλευτική τεκμηρίωση, που άπτεται κάθε ψυχολογικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού θέματος

ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

1. Επικοινωνία εξειδικευμένου στελέχους μας με τον κάθε επιμορφούμενο για 15λεπτη συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες του από το πρόγραμμα, την καταγραφή των ψυχολογικών αναγκών και την επιλογή θεματικών μέσα από έναν εκτεταμένο κατάλογο 50 γνωστικών αντικειμένων, που διαρκώς επεκτείνεται.

2. Αποστολή σχετικού ψηφιακού υλικού στο εμαιλ (περίπου 20 με 30 πρωτότυπες ή συναφείς σελίδες) και ευαισθητοποίηση μέσω διερευνητικών ερωτήσεων (πώς συνδέεται το ψηφιακό υλικό με την καθημερινότητα του επιμορφούμενου, συμπλήρωση ερωτηματολογίων προσωπικότητας κλπ)

3. Συνάντηση μέσω Skype ή messenger ή meet με τον εξειδικευμένο σύμβουλο ευαισθητοποίησης (είτε δίωρη είτε χωρισμένη σε δύο μονόωρες συνεδρίες) για ανάλυση προβληματισμών και περαιτέρω προτάσεις.

4. Απονομή ψηφιακής βεβαίωσης αμέσως μετά την επιβεβαίωση αποπληρωμής

Δίδακτρα

Χαμηλό κόστος (120 ευρώ)

Rating: 5 out of 5.

Τα σεμινάρια ακολουθούν τις αρχές της εξειδικευμένης και εξατομικευμένης κατάρτισης, που συνδυάζει τη γνωστική στοχοθεσία με τη συμβουλευτική επιμόρφωση.

Είναι προσαρμοσμένη (tailored) στις επιθυμίες του επιμορφούμενου και στο απόλυτο ταίριασμα των αναγκών του με την προσωπικότητα των διδασκόντων.

Rating: 5 out of 5.

Δεν δίνουμε έμφαση στην άγονη βεβαίωση μιας απρόσωπης κατάρτισης, αλλά στη διαλεκτική ευαισθητοποίηση συνειδητοποιημένων ανθρώπων, που αναζητούν τη δική τους αλήθεια.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας των σεμιναρίων, μέσω των συνεργαζόμενων ιδιωτικών φορέων

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται καινοτόμα και συναρπαστικά και θέλετε να συμμετέχετε στη νέα αυτή μορφή προσωπικής ανέλιξης, παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα στο reinvent@elitemail.org

Β. Ψυχοθεραπευτικές και Συμβουλευτικές Παρεμβάσεις

crop unrecognizable female psychologist and patient discussing mental problems during session
Photo by SHVETS production on Pexels.com

Έναρξη το Σεπτέμβριο

Πολυχώρος Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Έρευνας 

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 5 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Μετατρέψτε το αφήγημα της ζωής σας σε ραψωδία προσωπικής εξέλιξης. Διαγράψτε όσα σας αναστέλλουν και επανεφεύρετε τον εαυτό σας

Από το Δήμο μας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Σεπτέμβριο του 2022 πρόκειται να λειτουργήσει στην Αγία Παρασκευή (Παραδείσου 5, 15342, πιο πάνω από την ΕΡΤ, κάθετη στη Μεσογείων στο ύψος των Max Perry) το Κέντρο Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Έρευνας, με σκοπό:

 • Την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των πολιτών του Δήμου μας, μέσω ατομικής και ομαδικής, πολυδιάστατης ψυχοθεραπείας
 • Την ενδυνάμωση παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Συμβουλευτική γονέων μαθητών με ειδικές ικανότητες.
 • Τον επαγγελματικό προσανατολισμό και συμβουλευτική
 • Την Εκπαίδευση στη Θετική Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής, καθώς και τη διοργάνωση πανεπιστημιακών σεμιναρίων σε θέματα Ειδικής και Γενικής Αγωγής, Τέχνης, Ψυχολογίας Επιχειρήσεων, Ψηφιακής Ταυτότητας, Παιδοψυχολογίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Κλινικής Ψυχολογίας, Ενίσχυσης Αυτοεκτίμησης κλπ.
 • Τη διεξαγωγή ποσοτικής και ποιοτικής Κοινωνικής Έρευνας, μέσω συλλογής, ανάλυσης και ερμηνείας εμπειρικών δεδομένων.
 • Τη διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια
 • Τη διδασκαλία της μεθοδολογίας έρευνας και της στατιστικής επεξεργασίας μέσω SPSS
 • Την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων Διοίκησης, Executive Coaching και Industrial Psychology
 • Την αρωγή σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με επιστημονική και εκπαιδευτική υποστήριξη και κατάρτιση στελεχών
 • Την οργάνωση ακαδημιών των πολιτών σε συνεργασία με δήμους, εκκλησία και άλλους φορείς
 • Την έκδοση επιστημονικών περιοδικών και βιβλίων
 • Τη συνεργασία με Πανεπιστήμια και κολλέγια
 • Τη χρήση νέων τεχνολογιών και τηλεκπαίδευσης για την επιμόρφωση πολιτών που δεν υπάγονται στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής
 • Την γνωριμία και σύνδεση των φορέων της Αγίας Παρασκευής με δομές σε όλο τον κόσμο.

Διαγράψτε όσα σας αναστέλλουν και επανεφεύρετε τον εαυτό σας

Τα στελέχη μας είναι καθηγητές πανεπιστημίου διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες ή επιστήμονες, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία

Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο Δρ Ευστράτιος Παπάνης

Εάν σας ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί μας επικοινωνήστε στο email: reinvent@elitemail.org

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες μας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

https://forms.gle/1sgb47qcFEWfZ3Lm9

Εναλλακτικά επικοινωνήστε άμεσα με την κα Μαρία Γιουμούκη στο 698 2213401, την κα Σοφία Πακλατζογλου 698 8019804 και την κα Έλενα Πρασσά 694 0911716

Διεπιστημονική ψυχοθεραπεία, ρηξικέλευθη συμβουλευτική, κοινωνική έρευνα και εξατομικευμένη εκπαίδευση

Αναδομείστε την προσωπικότητα, επαναπροσδιορίστε τις αντιλήψεις και μετουσιώσετε τα συναισθήματα σας, συνδυάζοντας την ψυχολογική παρέμβαση με την εκπαίδευση και την εμπειρική αναζήτηση.

Εμπιστευθείτε όχι σε έναν αλλά σε πολλούς ειδικούς την πολυσταδιακή αναμόρφωση του εαυτού, όπως αναδύεται μέσα από τα κίνητρα και τις σχέσεις σας.

Εκπαιδευτείτε από Διδάκτορες Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών στους τρόπους αλλαγής της συμπεριφοράς, δίχως να αρκεστείτε σε μια απλή θετική διακύμανση της
Διδαχθείτε πώς να προπαρασκευάζετε το περιβάλλον σας για αλλαγή.
Μετατρέψτε το αφήγημα της ζωής σας σε ραψωδία προσωπικής εξέλιξης

Ενταχθείτε στην κοινότητα μέσα από την οποία θα αναπροσαρμοστούν τα όρια
Έναρξη ατομικών και ομαδικών συνεδριών το Σεπτέμβριο με προνομιακές τιμές για όσους εγγραφούν το καλοκαίρι
 • Διαχείριση άγχους και συγκρούσεων
 • Διεκδικητικότητα και αυτοεκτίμηση
 • Οικογενειακή και επαγγελματική συμβουλευτική
 • Συντροφικότητα και έμφυλες ταυτότητες
 • Διαταραχές προσωπικότητας και συναισθήματος
 • Θετική ψυχολογία και προπονητική
 • Παιδοψυχολογία και μαθησιακές δυσκολίες
 • Ψηφιακός εαυτός και νέες τεχνολογίες
 • Εξαρτήσεις και Ψυχαναγκασμοί
 • Κατάθλιψη και μοναξιά
 • Κοινωνικά δίκτυα και κεφάλαιο

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/1sgb47qcFEWfZ3Lm9

Βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Έρευνας

man in plaid shirt using smartphone

Εάν σας ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί μας επικοινωνήστε στο παρακάτω email

Εναλλακτικά επικοινωνήστε άμεσα με: την κα Μαρία Γιουμούκη στο 6982213401, την κα Σοφία Πακλατζόγλου 6988019804 και την κα Έλενα Πρασσά 6940911716

ΔΩΡΕΑΝ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερα άρθρα ψυχολογίας εγγραφείτε με το εμαιλ σας ή ακολουθήστε το ιστολόγιο